Avatár-Mátrix hierarchia 3.rész

 
Mielőtt avatárod lehetne az eszköz, síléc, kalapács, vagy bármi, amivel bánni akarsz, szükséged van valamire, hiszen a hatásnövelő eszközök tényleges használatát megelőzi egy folyamat, amit úgy hívnak, hogy tanulás, ami egy „connection router”, egy kapcsoló. Egy új eszköz megkívánja, hogy együttműködj vele, megkíván téged, hogy mint az eszköz kezelője, vezető intelligenciája elkezdj ráérezni, együtt dolgozni vele, és akkor mindenképpen segíti majd a munkádat. A mai világban sajnos már kiment a divatból ezt a fajta avatár viszonyt gyakorolni, amelyben egy gép az avatároddá válhat.
 
 
 
Szentség
 
Szeretnétek megtudni, hogy mivel lehet a leggyorsabban tanulni? Úgy hívják, hogy SZENTSÉG. Olvass bele egy nap a Bushido-ba, hogy megtudd, hogy hosszú-hosszú évek alatt hogyan nő hozzá egy szamuráj az egész filozófiához, a kardjához. Hogyan kezdi azt használni, hogyan kezd együtt élni vele - és halni vele.
Amikor egy nyugati átlagember vesz egy kardot, azt gondolja, hogy a kardnak tudnia kellene már valamit, akármit. Nagyon veszélyes dolog, hogy ha csak azért, mert vett egy hatásnövelő eszközt azt hiszi valaki, hogy kész van. Sai Babától mondta egyszer, hogy pont annyi hatásnövelő eszközt kaptok, amennyinek a megértéséhez és kezeléséhez fel tudtok nőni.
 
A na’vi-k életében is vannak szentséges helyek, ahol kapcsolatba léphetnek Eywával, a történelmükkel, őseik szellemével. Ez az a kereszteződési pont – Harry Palmer-nél a „crossover” pont – ahol áthalad az egyén a Magasabb Intelligenciához. Ezt a lépést már nem lehet meglépni azzal az intelligenciával, amivel csücsül az avatárjáBAN, a testéBEN. Aki a testével azonosult, az egy bizonyos pontig tud csak elmenni, a becsatlakozási pontig. Onnantól használnia kell bizalmat, hitet, szentséget – bizonyíték nélkül. A legmagasabb szinten a vallástanok próbálnak erről beszélni, arról, hogy létezik egy ilyen fajta kapcsolat. És természetesen senki, akiben ezen a küszöbponton nincs meg a szentség, soha nem tapasztal semmi olyat, amit megoszthatna bárkivel arról, hogy ő például Jehova tanúja, vagy egy Magasabb Intelligencia tanúja lenne.
 
Ez a szent hely adja viszont a na’vi-knak az összes „internet kapcsolatot” önmagukkal, mutatja, hogy milyen kapcsolatban vannak egymással, milyen kapcsolatban vannak a természettel, a környezetükkel, a honosított vadjaikkal és ez adja nekik a vision-t, a mission-t (a víziót, a missziót), ahogyan élnek, amiért úgy élnek, amilyen szentségben élnek. Ha Eywáról beszélgetnénk, akkor elképzelhető, hogy már téridőn kívüli dolgokról beszélnénk. Talán hallottatok már a Fényentúliakról, ők is felkerülhetnének hierarchiánkba a fölsőbb avatár jelenségek közé.
 
 
Kinek az avatárja
 
Vajon mennyi esélye van Pinocchiónak, ha mást akar, mint az irányítója, a bábosa? Mi történik akkor, ha Pinocchiónak kezd saját intelligenciája születni, és úgy dönt, hogy ember akar lenni? Ha közben ez a Magasabb Intelligencia megrángatja a zsinórjait, nem olyan ez, mintha meg lenne hurcoltatva? Régen ezt megszállottnak nevezték. Megpróbálták kikergetni az egyénből. Ma már nem az ördögűzők csinálják kereszttel, hanem fehérköpenyesek injekciós tűvel, és megmentik az egyént a rá-, vagy beleszálló más intelligenciától.
 
Pinocchio szintje alatt is van még szint, ilyen a zombi jelenség, amikor egy nagyon primitív intelligencia még rángatja az avatárját. Ezek tulajdonképpen elhagyott, üres testek – már nem laknak bennük. De vannak más síkokról származó intelligenciák, amik esetleg szívesen felvennék az ilyen testet. Úgy hívhatják őket, hogy terrestrial elements – a természet elemi szellemei, vagy entitások.
A természetgyógyászok szokták megtakarítani az auránkat, levesznek néhány parazitát, néhány olyan dolgot, aminek nem kellene ott lennie, és akkor egy darabig minden könnyebb. Persze nem biztos, hogy így van, de valahol Palmer is mondta, hogy ha nem változtatsz a szokásaidon, akkor ott továbbra is lék van. És visszajön a lumbágód, visszajön a bajod, visszatelepszik rád az entitás. A zombik, a vámpírok, a megszállottak szintén avatár jelenség, ami az emberi fantáziában, az álmokban létezik.
 
Azért érdemes lenne egyszer átnézni, hogy te kinek vagy az avatárja? Már minimális önismerettel is írhatsz listát arról, hogy milyen értékrend, szabályok, elvek szerint élsz, milyen érzelmekkel élsz avatár-szimbiózisban, milyen szokások rángatnak nap, mint nap, milyen viselkedésformák határozzák meg a cselekedeteidet…
 
És megfejthetnéd, hogy hányat választottál te belőle. Megtalálhatnád, hogy kié volt az a szabály, kitől tanultad azt az elvet, milyen intelligencia vezet vele. És talán ráébrednél, hogy kinek vagy a sub-avatárja, al-avatárja. Milyen hivatal van fölötted, ami – helyetted – irányítja az életed, milyen tervnek játszod ki a rád osztott szerepét?
 
A Palmer féle Avatárképzés is arról szól, hogy átvizsgáld, milyen szabályok, hitek működnek benned, vagyis hogy tény alapú intelligencia, bizonyíték alapú intelligencia vagy kényelmi alapú intelligencia jár benned le-föl. És természetesen ezzel nincs semmi baj, amíg nem érzed úgy, hogy teljesen máshogy élsz, mint ahogy valójában szeretnél…
 
 
………………….
 
Miről szól tehát az Avatár-Mátrix Jelenség? Amikor valaki két életet él. Valamit megél a testében, asszociáltan tapasztal, majd azt megvitatja, irányítgatja, vagy kitalálja – mondjuk úgy, hogy a fejével. De fogalmunk sincs, hogy mikor kellene asszociáltnak, és mikor kellene disszociáltnak lenni. Fogalmunk sincs, mikor kellene felébredni a teknőben, hogy rálátásunk legyen, és mikor kellene teljesen ott lenni az avatárunkban. Csak ez egyedül rengeteg problémát okoz a mindennapi ember életében.
 
A másik az, amikor olyan programok futnak, olyan avatárok, démonok, daimonok befolyásolnak, olyan szellemi irányítás alatt állunk, amit soha nem néztünk át, soha nem vizsgáltunk meg abból a szemszögből, hogy az számunkra egyáltalán fair-e. Ez előbb-utóbb megkívánja, hogy például születésnapodon elvonulj három napra és kiírd magadból az életedet, hogy ráláthass, milyen sztenderdek, milyen vezetés, milyen szellem irányítja a masinát a hétköznapokban vagy tipikusan azokon a helyeken, ahol túl passzív, kényelmes, nyugdíjas, félhalott vagy, és azokon a helyeken, ahol minden borul, ahol minden lyukon fúj a szél. Sok mindent meg lehet tudni egy ilyen alkalommal, milyen szellemi termék, melyik szellemi irányító rángatja a madzagjaidat.
 

A sorozat részei:
1.rész: Asszociált-Diszociált és a VR
2.rész: Avatár Hierarcihia
3.rész: Hatásnövelők -Tanulás, Szentség, Kinek az Avatárja